петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Održan 5. varaličarski kup „Zaječar 2018“

Održan 5. varaličarski kup „Zaječar 2018“

Na Popovoj plaži u Zaječaru oko četrdeset pecaroša nadmetalo se u sportskom ribolovu. Po tradiciji Varaličarski kup se svake godine održava poslednjeg dana Gitarijade, te mnogi učesnici posete i ovu manifestaciju kako bi uživali u rokenrolu.

„Nemamo mnogo sreće sa vodostajem, do sinoć je voda bila dobra, ali sada se malo zamutila. Imamo četrdesetak ribolovaca iz cele Srbije, imamo ribolovce iz Bugarske koji su ovo takmičenje digli na malo viši nivo“, rekao je Saša Marinković, organizator

Peca se isključivo na veštačke mamce, odnosno varalice, a sva upecana riba se vraća u vodu nakon merenja. Kako organizatori kažu nema gaženja i bućkanja, peca se sa obale. Riba koja je veličine do 10 centimetara boduje se sa 5 poena, preko 10 centimetara riba se boduje za svaki centimetar po jedan bod, a svaki deseti započeti donosi jedan bonus bod.

„Ovo takmičenje je imalo nameru da predstavlja nadmetanje u takozvanom „ultra light“ varličarenju, ili popularnije „street fishing-u“ u urbanim uslovima, gde situacija to dozvoljava“, objasnio je Miodrag Petković iz URR „Ribolovac“.

Ovaj Peti varaličarski kup organizovalo je Udruženje rekreativnih ribolovaca „Ribolovac“ Zaječar koje pretenduje da ova manifestacija ima dugu tradiciju i brojne takmičare.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts