четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Drugo veče 52. Gitarijade

Drugo veče 52. Gitarijade

Da Gitarijada može biti odlična odskočna daska za uspešnu rokenrol karijeru dokazuju bendovi Galija i Neverne bebe koji su pobedili pre više desetina godina. Oni su se na ovogodišnjoj Gitarijadi našli kao izvođači koje je publika sa oduševljenjem slušala, ali i kao podrška demo bendovima. Milan Đurđević, frontmen grupe Neverne bebe, prisetio se samog početka na Gitarijadi koji je odredio dalji tok njihovih života. On je demo bendovima poručio da artikulišu svoje ideje i odrede tok misli kako bi ljudi razumeli u kom pravcu se kreću oni i njihova muzika.



„Ovde je sve krenulo kao ideje i u principu odluka da ćemo se baviti rok muzikom, jer ja sam tad svirao klasičnu muziku i trebalo je da idem na konzervatorijum. Verovatno bih se tog septembra pozdravio sa Srbijom i celom tom pričom. Onda smo mi pobedili i PGP nam je dao tu varijantu da snimimo album. Sledeće godine smo došli u Zaječar na revijalnom delu kao pobednici Gitarijade. Lepa je ta istorija koja kad se okrenemo iza sebe vidimo Zaječar kao jedan od gradova koji je možda i najvažniji u našoj biografiji, u našoj karijeri“, zaključio je Milan Đurđević, frontmen grupe Neverne bebe.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts