уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo:  Udruženje „Nada“ uskoro obeležava 18 godina od osnivanja

Kladovo: Udruženje „Nada“ uskoro obeležava 18 godina od osnivanja

Udruženja osoba sa invaliditetom “Nada” u Kladovu uskoro će obeležiti 18 godina postojanja i rada, za sve te godine vođeni voljom i velikim, nesebičnim zalaganjem nekoliko entuzijasta udruženje je dobilo prostor u kome radi a kvalitet života brojnih osoba sa invaliditetom podignut je na znatno viši nivo. Rad sa korisnicima je započet na nivou dnevnog centra uz nadzor stručno obučenih lica, gde korisnici kvalitetno provode vreme, učestvujući u brojnim kreativnim radionicama gde je za njih obezbeđena užina zahvaljujući donatorima. Za skoro dve decenije koliko „Nada“ postoji mnoga deca i omladina sa invaliditetom dobila su mogućnost da napreduju i sadržajnije provedu vreme, sa druge strane data je šansa roditeljima da mogu da se posvete obavezama bez da razmišljaju ko će o njihovoj deci brinuti i gde će ona provoditi vreme. Rad i nesebično zalaganje ljudi koji vode ovo udruđenje prepoznala je i lokalna samouprava, te je Tatjana Bosnić predsednica udruđenja „Nada“ nagrađena poveljom povodom dana opštine Kladovo.

Udruženje „Nada“ će uskoro obeležiti 18 godina rada, prema rečima Tatjane Bosnić predsednice ovog udruženja, punoletstvo je prekretnica kada se neko počinje da se osamostaljuje. “ Možda je došao trenutak kada bismo mi trebali da postanemo samostalni, i da u tom prvacu i projektujemo svoje ciljeve“, rekla je Bosnićeva govoreći o planovima za budućnost.

Korisnici usluga udruženja „Nada“ učestvovali su nabrojnim manifestacijama kaoko u samom Kladovu, tako i u susednim opštinama, a posebno su ponosni na inkluzivni hor koji je čest gost brojnih muzičkih događaja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts