уторак, 22 октобра, 2024

20 godina sa vama
URVS obeležiće 21. oktobar Dan oslobođenja Negotina i 1. svetskom ratu

URVS obeležiće 21. oktobar Dan oslobođenja Negotina i 1. svetskom ratu

Udružnje rezervnih vojnih strešina u Negotinu obeležilo sve značajne datume u ovoj godini, koji su značajni u slobodarskoj tradiciji Srbije. Kako ističu jako su ponosni na ulogu koju imaju u društvu i najavljuju neke važne akcije u narednom periodu.

U Negotinu će u ponedeljak 21. oktobra biti obeležen Dan oslobođenja Negotina u prvom svetskom ratu, važan akter u obeležavanju ovog datuma biće i udružnje rezervnih vojnih strešina u Negotinu. Kako ističe Sava Mićićelović profesor istorije, to je važan datum za nas jer je oslobađanjem Srbije, završen Prvi svetski rat.

U Negotinu će u ponedeljak 21. oktobra u 9 časova biti polaženi venci povodom Dana oslobođenja Negotina u prvom svetskom ratu na spomenik oslobodiocima i generalu Gambeti, dok će se u 10 sati polaganje venaca biti upriličeno na spomenik Palim borcima u centru sela Jabukovac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts