субота, 28 септембра, 2024

20 godina sa vama
USVOJEN NACRT ODLUKE O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDŽETA OPŠTINE KLADOVO

USVOJEN NACRT ODLUKE O ZAVRŠNOM RAČUNU BUDŽETA OPŠTINE KLADOVO

Na 15. sednici Opštinskog veća, kojom su predsedavali predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić i njegov zamenik Bojan Božanović, većnici su jednoglasno usvojili nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Kladovo za 2023. godinu.

Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet, naglasila je da je nacrt završnog računa budžeta opštine Kladovo za 2023. godinu u svemu pripremljen u skladu sa odredbama Zakona o budžetskom sistemu i isti dostavljen izvršnom organu na dalje razmatranje do kraja aprila tekuće godine. Sam Nacrt sastoji se od devet posebnih izveštaja.

„Realizacija prihoda u prošloj godini bila je na zavidnom nivou, pa su tako opšti prihodi budžeta realizovani više od planiranih iznosa, dok su ostali prihodi kao što su sopstveni, transferi od drugih nivoa vlasti, roditeljski dinar i ostali realizovani sa skoro 98 odsto. U istom periodu rashodi su imali nešto manji procenat realizacije i to iz opštih prihoda imaju 90 odsto, dok su svi ostali ostvareni za više od 93 odsto. Rezultat većeg ostvarenja prihoda i manje realizacije rashoda je iskazani suficit u iznosu većem od 102 miliona dinara“, istakla je Antić.

Saglasnost je data i na predloge Komisije za tehničko regulisanje saobraćaja, sa ciljem unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Na delu Obilićeve ulice u Kladovu potrebno je ugraditi u kolovoz usporivače brzine „ležeći policajac“ i postaviti adekvatnu prateću vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, odnosno, saobraćajne znakove „prepreka za usporavanje saobraćaja“ i „ograničenje brzine“. U Ulici 1.maj, u zoni raskrsnice sa Ulicom 29. novembar, potrebno je obeležiti pešački prelaz i postaviti adekvatnu prateću vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, tj. saobraćajni znak „pešački prelaz“. U istoj ulici, ali iz pravca 29. novembra postoji potreba za postavljanje saobraćajnog znaka „zabrana zaustavljanja i parkiranja“, ali i dopunske table „ i na trotoaru“.

Na sednici je prihvaćen i predlog Odluke o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama opštine Kladovo.

Izvor:kladovo.org.rs

Related posts