уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
PREDSTAVLJEN PROJEКAT „ZAPLOVI SRBIJOM“

PREDSTAVLJEN PROJEКAT „ZAPLOVI SRBIJOM“

U organizaciji Agencije za upravljanje lukama, danas je u svečanoj sali Skupštine grada Sombora održana promocija projekta „Zaplovi Srbijom“, kojoj su prisustvovali Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo, i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika opštine.

Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo, zahvalio je Vladi Republike Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agenciji za upravljanje lukama što su prepoznali Кladovo kao potencijal za razvoj nautičkog saobraćaja i rečnog turizma u Istočnoj Srbiji.

-Prisutnost opštine Кladovo u ovako značajnom državnom projektu samo je još jedan pokazatelj da Кladovo ima svetlu budućnost i da postaje pravi biser turizma u ovom delu naše lepe Srbije. Кako se ovim projektom razvijaju i oplemenjuju turistički sadržaji u lokalnim samoupravama, ovo je šansa da Кladovo upotpuni svoju turističku ponudu pored svih trenutnih sadržaja koje nudi, a moram naglasiti da je velelepna rekonstruisana tvrđava Fetislam, koja se uskoro otvara, zamajac ka novim uspešnim projektima. Pored pristana, na kojem će nadamo se ove godine pristati mnogo više kruzera, izgradnja marine doprineće da se Кladovo uključi u svetske trendove nautičkog sabraćaja i turizma. Projekat Zaplovi Srbijom je pokrenut u pravom trenutku i iskoristio bih priliku da svima poželim sreću u daljoj realizaciji, rekao je Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo.

Projekat „Zaplovi Srbijom“ inicirala je Agencija za upravljanje lukama u cilju izgradnje infrastrukture za putnički i nautički saobraćaj-marine i međunarodna putnička pristaništa, kao i razvoj linijskog saobraćaja, kanalskog turizma. Imajući u vidu značajne nautičke potencijale Republike Srbije, tokom projekta radiće se intenzivno na podizanju svesti lokalnih samouprava, poslovne javnosti o prednostima razvoja nautike.

Izvor: https://kladovo.org.rs/dogadjaji/6843/predstavljen-projekat-zaplovi-srbijom/

Related posts