уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Porodice sa troje i više dece su naša uzdanica da će nas i u budućnosti biti toliko kao i danas

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Porodice sa troje i više dece su naša uzdanica da će nas i u budućnosti biti toliko kao i danas

U Zaječaru su roditeljima sa troje i više dece  uručene „ponosne kartice“ kojim ostvaruju popuste prilokom kupovine u određenim radnjama, a u okviru projekta „Pokret za decu tri plus“.

Ponosne kartice „Cena minus za 3+“ koji je u Zaječaru uručeno 55, korisnicima omogućavaju da ostvare popust u brojnim prodajnim objektima, ali i u nekim ustanovama na teritoriji grada Zaječara. Popusti se kreću u rasponu od 5% pa do čak 50%.

Nataša Aleksić iz Zaječara, majka troje dece kaže da svaka pomoć u današnje vreme dobro dođe, pogotovu kada je u pitanju kupovina uz popust.

bili smo tri plus karticu koja će sigurno biti od velike koristi i pomoći, obzirom da imam troje dece ova pomoć je dragocena“ ističe Slađana Živković.

Kategorija porodica sa troje i više dece veoma jebitna za Srbiju, jer od nas zavisi da li će naša zemlja postojati, zato je grad Zaječar prihvatio članstvo u Pokretu za decu tri plus. Da bi nas u budućnosti u Srbiji  bilo bar isto kao i danas, ako ne i više zavisi isključivo od višedetnih porodica.

Predsednik Pokreta za decu „Tri plus“ Vladica Gavrilović, kaže da se roditelji sa troje i više dece i danas susreću sa neprijatnostima i šikaniranjem, ali da se njihova borba isplati zato što su oni izrodili budućnost Srbije.

Planiranje porodice je odgovorna stvar, a grad Zaječar je prepoznao značaj inicijative koju je pokrenuo „Pokret za decu tri plus“. „Kada je natalitet u pitanju podaci na nivou Srbije nimalo nisu dobri, a ništa bolja nije ni situacija i Zaječaru“ rekao je gradski većnik Saša Ivanović. On je istakao da je odnos rođenih i umrlih na teritoriji grada Zaječara 1:3 i da će zato svaki korak koji će doprineti poboljšanju tih podatatak biti zdušno podržan od gradskog rukovodstva.

Članstvo u „Pokretu za decu tri plus“ omogućava porodicama sa troje i više dece da ostvare brojne pogodnosti, a samim tim je i podstrek za ostale da prošire svoje porodice.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.  

Related posts