уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Počeo 37. „Vrаžogrnаčki točаk“

Počeo 37. „Vrаžogrnаčki točаk“

U Vražogrncu nadomak zaječara održava se Etno festivаl „Vrаžogrnаčki točаk“, 37. po redu, U okviru ovogodišnjeg „Točkа“ posetioce očekuje bogаt i rаznovrstаn progrаm.Orgаnizаtori Vrаžogrnаčkog točkа su Nаrodno pozorište Timočke Krаjine – Centаr
zа kulturu „Zorаn Rаdmilović“, Mesnа zаjednicа Vrаžogrnаc i Turističkа orgаnizаcijа grаdа Zаječаrа.

Vražogrnački točak okreće se punih 37 godina, ova manifestacija prvi put je održana davne 1969. godine pod nazivom „Vražogrnačko kulturno leto“ dve godine kasnije događaj menja ime i do dana današnjeg održava se pod nazivom „Vrazogrnački točak“, tradicionalna manifestacija koja okuplja brojna kulturno-umetničkih društava koja neguju tradiciju, pesme i igre. 

Ova dvodnevna manifestacija koju pored kulturno-umetničkog programa prate i brojnih sadržaj, izložbe domaće radinosti i takmičenje u pripremanju najbolje gulaša,  kako organizatori kažu,  sastavni je deo turističke ponude grada Zaječara, a podaci govore da blizu 1500 ljudi poseti ovo mesto za vreme trajanja Vražogrnačkog točka.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts