понедељак, 16 септембра, 2024

20 godina sa vama
USKORO REŠENjE PROBLEMA NESANITARNE DEPONIJE U NEGOTINU

USKORO REŠENjE PROBLEMA NESANITARNE DEPONIJE U NEGOTINU

U Negotinu je potpisan Memorandum o razumevanju koji predviđa saradnju na pripremi Lokalnog plana upravljanja otpadom, kao i definisanje projektnog zadatka i izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju i rekultivaciju postojeće nesanitarne deponije komunalnog otpada u Negotinu, njenog budućeg režima rada i zatvaranja, nakon što Lokalni plan upravljanja otpadom usvoji Skupština opštine Negotin. Ovaj značajan dokument potpisali su Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Dalibor Randjelović, direktor JKP Badnjevo i Zorica Popović, direktorka Eliksir grupe.

Eliksir grupa će donirati finansijska sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ove projekte, kao i za angažovanje konsultanata iz oblasti zaštiti životne sredine na izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom.

Kako se ovom prilikom čulo, projekat Energane na otpad u Prahovu će zadovoljavati najstrože zahteve zaštite životne sredine jer je usklađen sa poslednjim izdanjem BREF dokumenta u delu najbolje dostupnih tehnika za termički tretman i energetsko iskorišćenje otpada koji je Evropska komisija usvojila 2019. godine, sa posebnim akcentom na sistem za prečišćavanje dimnih gasova nastalih prilikom sagorevanja otpada, dodatno snižene granične vrednosti emisija i njihov monitoring.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts