среда, 18 септембра, 2024

20 godina sa vama
Štrajk prosvetnih radnika 16. septembra

Štrajk prosvetnih radnika 16. septembra

Poštovani roditelji,

Sve čemu smo se nadali, u šta smo verovali proteklih godina i meseci, očekivali da će potpisano biti i ostvareno, palo je u vodu.

Dokument koji je država i njeni najviši predstavnici potpisala sa nama učiteljima, definitivno smo saznali – neće biti realizovan.

Mi smo ljudi koji ozbiljno rade i koji shvataju odgovornost svake svoje odluke i svake reči koju izgovorimo u učionici.

I baš zato što smo svesni da dve godine posle nasilja u Trsteniku, i godinu i po dana od stravične tragedije u Ribnikaru naša deca i dalje ulaze u nebezbednu školu, odlučni smo da ih zaštitimo. Štiteći ih od nasilja mi ih štitimo i od lažnih obećanja, od neispunjenih obaveza, neodržane reči.

Ponedeljak 16. septembar biće dan kada ćemo svi stati i poslednji put upozoriti Vladu da je dužna da ispunjava sve svoje obaveze, da joj škola i budućnost naše dece postanu prioritet, a ne pitanje koje se sme odlagati iz meseca u mesec iz godine u godinu. Mi želimo da sve te zadatke našeg zanimanja dosledno i časno ostvarimo i znanje koje imamo da podelimo sa vašom decom, zato nam trebate vi.

Pridružite nam se i budite uz nas i naši saveznici u borbi za bolju budućnost vaše i naše dece. U borbi za svoj status borimo se i za kvalitetno obrazovanje koje vaša deca zaslužuju.

U ponedeljak 16. septembra nećemo držati časove u učionici!

Držimo veliki javni školski čas na trgovima!

Izvor: https://unijasprs.org.rs/

Related posts