недеља, 8 септембра, 2024

20 godina sa vama
Rtanj, manifestacije, seoski turizam, razlozi su zbog kojh treba posetiti Boljevac

Rtanj, manifestacije, seoski turizam, razlozi su zbog kojh treba posetiti Boljevac

Planina Rtanj je glavni pokretač razvoja turizma u opštini Boljevac, ali su i manifestacije poslednjih decenija postale izuzetan turistički proizvod za privlačenja turista. Sa događajima kao što su „Crnorečje u pesmi i igri“, „Krivovirska sirijada“ i mnoge druge opština Boljevac turistima i posetiocima nudi raznovrsne gastro i kulturno umetničke događaje.

Mesto u blizini opštine Boljevac koje se posebno izdvaja jeste selo Ilino u kojem se nalazi zavičajna kuća Ljubinke Savić Grasi, naše poznate vajarke. Posetici tu mogu da vide deo radova Ljubinke Savić Grasi, ali i tradicionalne predmete koji su se koristili u kućama s kraja 19. i početkom 20. veka u ovom boljevačkom selu.

U opštini Boljevac se poslednjih godina rapidno razvija i ruralni turizam. U nekoliko sela nadomak Boljevca adaptirani su stari i izgrađeni novi smeštajni kapaciteti, koji turistima omogućavaju potpun komfor. Kako statistika pokazuje broj poseta i noćenja domaćih turista se iz godine u godinu povećava i taj  trend je  uočljiv i kada je broj dolazaka stranih posetilaca u pitanju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts