четвртак, 4 јула, 2024

20 godina sa vama
OPŠTINA KLADOVO URUČILA NAGRADE I POHVALNICE NAJUSPEŠNIJIM UČENICIMA

OPŠTINA KLADOVO URUČILA NAGRADE I POHVALNICE NAJUSPEŠNIJIM UČENICIMA

U Vizitorskom centru tvrđave Fetislam svečano su dodeljene nagrade i pohvalnice najuspešnijim učenicima osnovnih škola sa teritorije naše opštine, Srednje škole Kladovo i OMŠ „Konstantin Babić“ u protekloj školskoj 2023-2024. godini. Opština Kladovo obezbedila je sredstva u iznosu od 891.000 dinara za 57 najuspešnijih učenika-za đake generacije, nosioce diplome „Vuk Karadžić“, za đake završnih razreda sa prosečnom ocenom 5,0 i za osvojene nagrade na republičkim takmičenjima. Pohvalnicama je nagrađeno i 23 učenika učesnika brojnih takmičenja. Nagrade i pohvalnice uspešnim đacima uručio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

„Danas stojim pred najboljima, ponosam sam i počastvovan što sam ovde sa vama. Biti u društvu najboljih je privilegija, ali i velika obaveza da ja i kompletna lokalna administracija još vrednije radimo i omogućimo još bolje uslove za rad i obrazovanje. Mere podrške su deo podsticaja razvoja i napretka mladih koji su prioritet lokalne administracije. Ove nagrade su samo jedna od mera koje sprovodimo u tom cilju, jer od dece važnijih prioriteta nemamo“, naglasio je Nikolić.

Opština Kladovo se ponosi svim uspesima učenika, rekao je predsednik opštine, i dodao da „uz vredno učenje u svom razvoju i odrastanju postaju svestrani mladi ljudi koji svojim znanjem, energijom i idejama sada u najlepšem dobu utiču na razvoj našeg grada“.

„Vi ste ti koji će u budućnosti nositi razvoj Kladova, vi ste ti koji će Kladovo koje je danas lepše nego ikada učiniti da bude još lepše i bolje mesto za život i rad. Iskreno se nadam i verujem da ćete svoje znanje i iskustvo koje budete sticali kroz odrastanje i školovanje primenjivati upravo ovde u vašem mestu. Srećan sam zbog činjenice da Kladovo ima budućnost koja je upravo danas tu, i siguran sam da ćete svoj rodni kraj učiniti još boljim, lepšim i ponosnijim. Svi mi, roditelji, prosvetni radnici, lokalna administracija i svi drugi koji su zaslužni za uspeh naše dece imamo zadatak da učimo decu da vole Srbiju, svoj rodni kraj, svoj narod, i da znaju da bez rada i sloge nema napretka, i da samo tako možemo imati sigurnu budućnost. Nastavite da radite i učite, a mi ćemo se još jače boriti za vašu budućnost i za budućnost našeg Kladova“, rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Učenici generacije za ovu školsku godinu su Milica Tošić iz OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo, Milan Marinović iz OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ Podvrška, Lazar Bošnjaković iz OŠ „Svetozar Radić“ Tekija, Kosta Belonić iz Srednje škole Kladovo i Milica Šterling iz Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ Kladovo.

Nagrađeno je pet učenika osnovne škole i tri učenika Srednje škole nosioca Vukove diplome, kao i dva učenika osmogodišnje i 13 srednjoškolaca završnih razreda sa prosekom 5,0. Nagrade su dodeljene i učenicima na takmičenjima za osvojeno prvo, drugo i treće mesto i to: 19 đaka iz osmogodišnje, devet iz Srednje škole i jednoj ekipi za učešće na Republičkom takmičenju.

Pojedinačne pohvalnice za učesnike na takmičenjima dobilo je 11 đaka iz osnovnih i 10 iz Srednje škole. Za ekipno učešće pohvalnice su uručene jednoj ekipi za finalno republičko takmičenje i ekipi koja je učestvovala na državnom prvenstvu.

Nakon dodele nagrada i pohvalnica, učenici Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova priredili su mini koncert koji je propraćen, kao i uvek, burnim aplauzom publike.

Izvor: kladovo.org.rs

Related posts