четвртак, 19 септембра, 2024

20 godina sa vama
Održani 17. „Dani dijaspore“ u Urovici

Održani 17. „Dani dijaspore“ u Urovici

17. „Dani dijaspore“ u Urovici okupili su i ove godine brojne urovčane koji žive i rade van granica Srbije, goste iz okolnih opština, kao i veliki broj učesnika kulturno umetničkog programa. Bogat program pripremilo je osam ansambala, čuvara narodne tradicije iz opština Negotin, Majdanpek i Svrljig. Manifestaciju je tradicionalno otvorio predsednik opštine Vladimir Veličković.

Ovu manifestaciju blizu dve decenije organizuju savet mesne zajednice Urovica, predstavnici Evropskog udruženja prijatelja Urovice i udruženja penzionera u Urovici.

Mnogobrojnoj publici okupljenoj na 17. „Danima dijaspore“ predstavila su se kulturno – umetnička društva: „Floričika“ iz Jabukovca, “Voja Čurić” iz Kobišnice, “Dimitrije Belivakić” iz Bukovča, KUD Urovica, Etno grupa “Gergina” iz Negotina, kao i folklorni ansambli iz Rudne Glave, Miroča i Svrljiga.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts