субота, 28 септембра, 2024

20 godina sa vama
Održana 3. „Likovna kolonija Petrovo Selo“

Održana 3. „Likovna kolonija Petrovo Selo“

U periodu od 15. do 21. juna, u Petrovom selu održana je treća  „Likovna kolonija Petrovo Selo“. Na mestu zvanom „Bara“ u ateljeu pod otvorenim nebom u dvorištu i voćnjacima 11 slikara iz raznih krajeva Srbije slikali su pejzaže inspirisani prirodom i ambijentom u ovom kladovskom selu. Kako organizatori ističu, Kolonija je nastala sa željom da  Petrovo selo koje se prostire na istočnoj strani planine Miroč, bude prepoznato kao domaćin jednog zanimiljivog kulturnog događaja.

Priroda, kolorit, senke, svetlo, sve je to izvor inspiracije, a kako učesnici kolonije kažu toga u Petrovom selu ima u izobilju.

Među jedanaest umetnika na likovnoj koloniji je učestvovao i Đorđe Joković, poznatiji kao slikar miročki koji je rođen u Petrovom selu.

Pored slikanja, učesnici kolonije su obilazili i znamenitosti ove podunavske opštine. Slike nastale na koloniji moći će da se kupe na Etno festivalu u Kladovu, tradicionalnoj izložbi u Domu kulture, a potom i u Vizitor centru tvrđave Fetislam. Prikupljena sredstva, kako organizatori ističu, biće utrošena za organizaciju sledeće kolonije naredne godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts