четвртак, 27 јуна, 2024

20 godina sa vama
U Boru dodeljeni ugovori polaznicima stručne prakse

U Boru dodeljeni ugovori polaznicima stručne prakse

Već petu godinu za redom, Grad Bor i Nacionalna služba za zapošljavanje, sprovode program stručne prakse koji je jako važan za sve mlade ljude koji teže da svoje poslovno iskustvo nastave u svom gradu.

Ove godine, iz gradskog budžeta, izdvojeno 12 miliona dinara za zapošljavanje ili obavljanje stručne prakse za 36 lica koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Danas smo podelili 18 ugovora i drago mi je da su danas ovde sa nama dva mlada lekara, tehničari, pedagozi, vaspitači, ali i drugi profili. Na ovaj način novozaposlenima će ovo biti šansa da kroz sistem rada steknu nove veštine i znanja. Nastavićemo i naredne godine sa ovom dobrom praksom da zajedno razvijamo neke nove programe“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Marija Urošević nakon završenih master studija stručnu praksu obavlja u Centru za socijalni rad i kako kaže to joj je i zakonska obaveza. Ona nosi pozitivna iskustva gde ističe veoma dobru saradnju sa direktoricom ove ustanove, ali i sa kolegama. Tu su uvek da joj priteknu u pomoć kako bi joj preneli svoje znanje i iskustvo. Veruje da je ovo dobar početak njenog poslovnog putovanja koje je započela u svom rodnom gradu.

„Danas smo ovde podelili ugovore za sedam poslodavaca iz javnog sektora za 18 lica i pre svega to su lica sa visokom stručnom spremom njih 7, zatim 7 sa srednjom i 4 lica sa višom stručnom spremom. Od opredeljenih 12 miliona dinara, u prvom krugu utrošeno je 6 miliona dinara za 18 lica. Početkom meseca septembra raspisaćemo još jedan javni poziv koji će biti namenjen javnom sektoru po osnovu kog ćemo angažovati još 20 lica“, istakla je Lidija Načić, direktorka NSZ-a u Boru.

Pored ove mere Grad Bor je iz budžeta opredelio finansijska sredstva za javne radove i novo zapošljavanje u privatnom sektoru. Krajem juna meseca biće raspisan konkurs za samozapošljavanje gde će svaki preduzetnik koji pokrene sopstveni biznis dobiti 300 hiljada dinara. Kroz ovu meru biće uključeno 30 budućih preduzetnika.

Related posts