недеља, 16 јуна, 2024

20 godina sa vama
I ove nedelje biće održani besplatni preventivni pregledi u ZC Zaječar

I ove nedelje biće održani besplatni preventivni pregledi u ZC Zaječar

Preventivni pregledi u ZC Zaječar biće održani u nedelju  26. maja u periodu od 8 do 17h. Organizovaće se fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.  Za odrasle je organizovano merenje krvnog pritiska, provera krvne slike, hormona štitaste žlezde, a za muškarce odredjivanje tumor markera prostate, kao i  pulmološki pregled ( svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina uradiće se i obavezan  rentgen snimak pluća). Pacijentima kod koji se pronadje patološko stanje bice upućeni na dalju diagnostiku i lečenje.

Potrebno je da se zainteresovani gradjani prvo jave sa zdravstvenom knjižicom/ili nekim ličnim dokumentom, bez predhodnog zakazivanja, u Sluzbu Opšte medicine u Domu zdravlja, odakle će, nakon pregleda, biti upućivani u laboratoriju, odnosno Dispanzer za plućne bolesti (na odeljenje pulmologije) ZC Zaječar.

Roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta će, bez predhodnog zakazivanja, svoju decu dovoditi u Službu fizikalne medicine i rehabilitacije na prizemlju Doma zdravlja ( ulaz od strane Hitne pomoći).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts