уторак, 23 јула, 2024

20 godina sa vama
17. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu

17. Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu

Turistička organizacija opštine Negotin 11. i 12. maja organizuje 17. Međunarodni sajam meda i vina koji će okupiti proizvođače meda, vina, suvenira, lekovitog bilja, proizvođače prateće opreme i sve one koji se bave prodajom, distribucijom i konzumiranjem meda i vina.

Koncepcija Sajma meda i vina u Negotinu prilagođena je stvaranju prepoznatljivih robnih marki u oblasti vinarstva i pčelarstva, budući da su vina sa područja Negotinske krajine od 18. veka sinonim dobrog kvaliteta, kao i med, po čemu se opština Negotin, treća u Srbiji po broju košnica, takođe afirmisala.

Pored zvaničnog programa održavaju se degustacije i predavanja iz oblasti pčelarstva i vinarstva, neophodne za dalju edukaciju, pre svega, mladih vinara i pčelara, koji nastavljaju bogatu tradiciju ovog kraja.

Sajam meda i vina, koji se svake godine organizuje 11. i 12. maja, propraćen je i bogatim kulturno – zabavnim programom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts