понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Grad Bor nastavlja sa ulaganjem u zdravstveni sistem, stigao novi reanomobil za potrebe Hitne službe Doma zdravlja

Grad Bor nastavlja sa ulaganjem u zdravstveni sistem, stigao novi reanomobil za potrebe Hitne službe Doma zdravlja

Grad Bor nastavlja sa ulaganjem u zdravstveni sistem, što će građanima omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu. U Hitnu službu borskog Doma zdravlja pristiglo je novo vozilo, reanomobil za potrebe prevoza pacijenata. Ovo je drugo vozilo po redu za čiju kupovinu su obezbeđena finansijska sredstva iz lokalnog budžeta.

„U drugoj polovini ove godine ili početkom naredne, obezbedićemo još jedno vozilo za prevoz pacijenata van Bora. Veliko hvala svom medicinskom osoblju obe zdravstvene ustanove jer su uvek tu za naše sugrađane i pacijente kojima je potrebna nega. Zaista veoma odgovorno i marljivo rade svoj posao a mi ćemo nastaviti, da kroz plan razvoja zdravstva, investiramo u tehniku i u sve ono što je potrebno da se podigne kapacitet naših zdravstvenih ustanova“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On dodaje da je u toku javna nabavka za projektovanje nove bolnice. Od 19. aprila tekuće godine očekuje nas otvaranje tendera za projektovanje nove bolnice za koju je dat rok od 180 dana za završetak projekta.

„Vozni park nam je značajno povećan u poslednje četiri godine. Znači nam i donirana oprema sa kojom smo značajno podigli nivo zdravstvene zaštite pacijenata. Ove godine bacili smo akcenat na stomatologiju i tu će rad biti pojačan sa tri nove stomatološke stolice koje su donacija grada Bora. U narednom periodu hitna služba će takođe biti pojačana i dopunjena EКG aparatima, defibrilatorima, setovima za porođaj i reanimaciju“, istakla je Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja u Boru.

Izvor: bor.rs

Grad ulaže i u medicinsko osoblje. Iz lokalnog budžeta izdvojena su novčana sredstva za četiri lekara, 12 medicinskih sestara, tri vozača i jednog psihologa. Za nepunih mesec dana, Dom zdravlja u Boru raspisaće i konkurs za lekare opšte medicine.

Related posts