понедељак, 6 маја, 2024

20 godina sa vama
Tradicionalni osmomartovski prijem u Negotinu

Tradicionalni osmomartovski prijem u Negotinu

U Negotinu je organizovan tradicionalni osmomartovski prijem za majke koje su u prošloj godini rodile svoje treće i svako naredno dete.  Za osmomartovske čestitke koje je sugrađankama uručio predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković iz opštinskog  budžeta izdvojeno 540.000 dinara.

U 2023. godini 27 majki je rodilo treće, četvrto i svako naredno dete, a isti broj je bio i u 2022. godini.Prema podacima iz opštinske uprave u Negotinu 15 majki koristi Materinski dodatak za nezaposlene majke koje su rodile treće i svako naredno dete, u iznosu od 10.000 dinara mesečno godinu dana. Pored toga lokalna samouprava je obezbedila i besplatnu užinu za 314 mališana koji su treće i naredno dete u porodici, kao i za decu slabijeg materijalnog stanja. Uslugu besplatnog vrtića kao treće, četvrto i svako naredno dete koristi trenutno 70 mališana.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts