субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: PRES povodom gašenja požara na gradskoj deponiji ( smetlištu)

Negotin: PRES povodom gašenja požara na gradskoj deponiji ( smetlištu)

Požar koji je 5 februara izbio na nesanitarnoj gradskoj deponiji u Negotinu, ugašen je tako što su delovi zgarišta sa komunalnim otpadom prekriveni zemljom, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković na pres konferenciji koja je tim povodom održana u Negotinu. Kako je ovom prilikom istakao u te svrhe je utrošeno 9000 kubika zemlje i 3000 kubika vode.

Na širenje požara, kako je naglasio Veličković uticale su i vremenske prilike bez padavina i natprosečne temperature za ovo doba godine. Na gašenju požara su najpre bili angažovani vatrogasci iz Negotina, taim zaposleni u JKP „Badnjevo“, a kasnije su se uključili i vatrogasci iz okolnih gradova i opština, kao i radnici „Eliksira“.

Novinari su postavili i pitanje, šta je preduzeto u vezi sa primetnim  zagađenjem vazduha u tom periodu u Negotinu.

Nadležni u lokalnoj samoupravi su izjavili da je do sada dosta toga urađeno na planu energetske efikasnosti i smanjnja emisije štetnih gasova iz individualnih ložišta, a u proteklom periodu realizovan je određeni broj projekata očuvanja i zaštite zemljišta, kao i pošumljavanje na teritoriji opštine Negotin. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts