понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek boravio je u Negotinu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek boravio je u Negotinu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek boravio je u Negotinu gde se sastao sa opštinskim rukovodstvom, a nakon sastanka je obišao Dom kulture „Stevan Mokranjac“. Da podsetimo u prošloj godini kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj podržao je projekat sanacije krova Doma kulture „Stevan Mokranjac“ sa 2.447.389 dinara, dok je učešće opštine Negotin 1.310.664,20.

„Pre svega hvala vam na dobrodošlici, danas se radujem kao dete zato što smo uradili jednu veoma značajnu stvar za Dom kulture u Negotinu. Ovde su imali krov koji prokišnjava i u rekordnom roku smo uspeli da taj problem rešimo“, istakao je ministar Đerlek prilikom obilaska ove ustanove kulture. on je naglasio da je sa predsednikom opštine i njegovim saradnicima razgovarao o budućoj saradnji, obzirom da su potrebna ulaganja i u komunalnu i ostalu infrastrukturu.

„Ministar Đerlek je zadovoljan realizacijom projekta i voljan je da i dalje pomaže našoj opštini“, izjavio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Vrednost projekta iznosi 3.758.053,20 dinara, a realizacijom pomenutih radova negotinska ustanova kulture rešila je dugogodišnji problem prokišnjavanja zbog čega su stradali plafon i desni bočni zid.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je ove godine opredelilo Sredstva u iznosu od 315 miliona dinara za realizaciju podrške u sufinansiranju projekata, od kojih 50.000.000,00 dinara za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata, a 265.000.000,00 dinara za sufinansiranje infrastrukturnih i razvojnih projekata. Ministarstvo će sufinansirati do 80% troškova projekta, a cilj programa je podsticanje regionalnog rasta, ravnomerni regionalni i lokalni razvoj i jačanje regionalnih institucionalnih kapaciteta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts