недеља, 14 јула, 2024

20 godina sa vama
EU podržava razvoj banjskog turizma u opštini Knjaževac

EU podržava razvoj banjskog turizma u opštini Knjaževac

U Knjaževcu su uz podršku Evropske unije (EU) počeli radovi na završetku izgradnje Rehabilitacionog i velnes centra u Rgoštu. Uz bespovratna sredstva u visini od preko 260.000 evra koje je EU obezbedila preko programa EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, opština Knjaževac će unaprediti uslove za razvoj banjskog i zdravstvenog turizma.

Projekat u Rgoštu predviđa završetak radova na unutrašnjim, elektro i mašinskim instalacijama na Rehabilitacionom centru i banji „Banjica“. Prvu fazu radova koja je uključivala građevinske radove, vodovod i kanalizaciju, kao i podno grejanje, finansirala je opština Knjaževac i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije i završena je 2022. godine.

„Ovaj rehabilitacioni i spa centar je smešten pored prirodnog izvorišta termo-mineralne vode i jedan je od najznačajnijih turističkih potencijala naše opštine. Uz značajnu podršku EU završićemo ovaj kompleks kako bismo privukli više turista u naš kraj, ali i uposlili naše sugrađane”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac koja učestvuje u realizaciji projekta sa skoro 30.000 evra. Kako je predsednik opštine naveo, objekat centra se sastoji od dva povezana dela sa spa i velnes sadržajima, a biće opremljen tako da može da pruža usluge rehabilitacije i savremene fizikalne terapije. 

Trenutno su u centru za rehabilitaciju u toku radovi na instalacijama i postavljanju hidromasažnih kada, finske saune i parnog kupatila, a u narednom periodu će se sprovoditi radovi na grejanju i biće nabavljen nameštaj za objekat.

Projekat u Knjaževcu je jedan od 20 projekta poslovne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od pet miliona evra. Projekti imaju za cilj da se poboljšaju konkurentnost na lokalnom nivou kroz unapređenje uslova za poslovanje i privlačenje novih investicija. Radovi podrazumevaju izgradnju ili rekonstrukciju i infrastrukturno opremanje industrijskih zona, turističkih lokacija, kao i izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts