уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Presednik Veličković uručio darove prvorođenoj bebi u 2024.

Presednik Veličković uručio darove prvorođenoj bebi u 2024.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković posetio porodilište negotinskog ZC i tom prilikom uručio darove prvorođenoj bebi u 2024. godini. Devojčicu koja je na svet došla 1. januara u 23h i 55 minuta, rodila je negotinka Bojana Točaković. Beba je od lokalne samouprave dobila poklon čestitku u iznosu jedne prosečne bruto plate, 86.738 dinara.

Kada je u pitanju populaciona politika, predsednik Veličković je naglasio da lokalna samouprava izdvaja određena sredstva za te nameme, a očekuje se i novi set mera kako bi se podstakli roditelji na proširenje svoje porodice.

U Negotinu je u prošloj godini rođeno 148 beba što je za tri više nego 2022. istakao je prim.dr Miroslav Ivić načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva. dr Ivić kaže da je za razliku od ostatka Srbije gde su prve bebe dečaci, Negotin je dobio prvu bebu u Novoj godini devojčicu, što je kako je naglasio, možda i dobar znak za ovaj grad.

Opština Negotin je u protekloj godini pored novca koji izdvaja za stipendiranje učenika i studenata, u budžetu opredelila sredstva za besplatne užine za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja, kao i za svako treće i naredno dete u porodici. Takođe svako treće i naredno dete ima prava i na besplatan vrtić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts