недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
U ponedeljak Dan žalosti u Zaječaru

U ponedeljak Dan žalosti u Zaječaru

На основу члана 16. став 1. Закона о обележавању дана жалости на територији Републике Србије („Сл.гласник РС“, бр.101/2005 и 30/2010) и члана 62. став 1. тачка 21. Статута града Зајечара („Сл.лист Града Зајечара“,бр.4/19 и 67/21), градоначелник Града Зајечара, донео је

О Д Л У К У

О ПРОГЛАШЕЊУ ДАНА ЖАЛОСТИ

I

Проглашава се Дан жалости на територији Града Зајечара, поводом несреће која се догодила на сепарацији Рудника лигнита „Лубница“ у Грљану, у којој су животе изгубили рудари: Дејан Крајњановић и Љубиша Босиљковић.

II

За Дан жалости одређује се, понедељак, 6.новембар 2023.године.

III

Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости, заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља.

У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости.

Установе у области културе обавезне су да своје програме откажу или прилагоде Дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, на стадиону и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова и удружења.

За време Дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима и у угоститељским и другим локалима.

IV

Ова Одлука ступа на снагу одмах и објављује се у „Сл.листу Града Зајечара“.

II бр.011-17/2023

У Зајечару, 03.11.2023.године

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Бошко Ничић,с.р

izvor: http://www.zajecar.info/3943-odluka-o-proglasenju-dana-zalosti

Related posts