понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu uručeni ugovori za samozapošljavanje

U Negotinu uručeni ugovori za samozapošljavanje

U Negotinu su svečano uručeni ugovori osnivačima preduzetničkih radnji koji su aplicirali za sredstva za samozapošljavanje. Opština je iz svog budžeta za za aktivnu meru samozapošljavanja i osnivanja preduzetničkih radnji izdvojila 2.100.000 dinara, a za realizaciju stručne prakse milion dinara. Republika je za samozapošljavane obezbedila 1.800.000 din.

„NSZ filijala Bor i opština Negotin ostvarile su poslednjih godina izuzetnu saradnju, pre svega na izradi lokalnih planova zapošljavanja. Lakalna samouprava izdvaja značajna sredstva za samozapošljavanje i realizaciju stručne prakse“, istakla je Lidija Načić dir. NSZ filijala Bor.

 Uz podršku opštine i NSZ  registrovano 13 preduzetničkih radnji gde je svakom korisniku ovih sredstava isplaćeno po 300.000,00 dinara .

Uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje registrovano u 2023.godini još 17 preduzetničkih  radnji, tako da je ukupno 30 novih poslodavaca registrovalo preduzetničke radnje na teritoriji opštine Negotin (najviše do sada)

Za mere zapošljavanja u 2023. godine opština Negotin je izdvojila ukupno  3.100.000, a kako se ovom prilikom čulo ta sredstva će sledeće godine biti znatno veća.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts