петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Završeni su radovi na sanaciji hidroizolacije dela ravnog krova u Domu kulture „Stevan Mokranjac“

Negotin: Završeni su radovi na sanaciji hidroizolacije dela ravnog krova u Domu kulture „Stevan Mokranjac“

U Negotinu su završeni radovi na sanaciji hidroizolacije dela ravnog krova u Domu kulture „Stevan Mokranjac“, vrednost ovih radova iznosi 3.716.084 din. Deo sredstava obezbedilo je ministarstvo za regionalni razvoj u visi od 2.477.389 dinara, dok je iz opštinskog budžeta izdvojeno 1.238.695 dinara. Kako je istakao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković prilikom obilaska ove ustanove kulture, u prethodnom periodu su realizovani izuzetno važni projekti na objektima od kulturnog značaja u gradu i sa tom praksom će, kako kaže, nastaviti i u narednoj godini.

Završetkom radova na sanaciji hidroizolacije dela ravnog krova, u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ je završena građevinska sezona. Direktorka ove ustanove Jovanka Stefanović Stanojević naglašava da su sada obezbeđeni bolji uslovi za boravak publike u Domu kulture, a da su takođe i zaštićene prostorije ovog objekta od propadanja.

Kako je ovom prilikom rečeno, u narednom periodu radiće se na rekonstrukciji svetlarnika, a započet je i proces energetske efikasnosti objekta. Inače lokalni budžet za kulturu u 2023. godini sa svim izvorima finansiranja iznosi 141.892.000.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts