недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 19. sednica SO Negotin

Održana 19. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 19. sednica SO Negotin, na dnevnom redu je bilo 11 tačaka. Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, Skupština je konstatovala prestanak funkcije članu opštinskog veća, zbog podnošenja ostavke, nakon čega su razmatrani i usvojeni izveštaji i programi poslovanja pojedinih ustanova i preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava.

 Odbornici su razmatrati i usvojili odluku o usvajanju izveštaja o realizaciji godišnjeg
plana rada PU „Pčelica“ Negotin u radnoj 2022/2023. godini, kao i godišnji plan rada PU „Pčelica“ Negotin za radnu 2023/2024. godinu, koje je Skupštini obrazložila Dijana Dragić pedagog u PU „Pčelica“.

Odbornik odborničke grupe „Narodni pokret za Negotin“ Slađan Mihajlović postavio je pitanje da li će grejanje u vrtiću biti zadovoljavajuće kada se PU“Pčelica“ priključi na toplovod JKP“Badnjevo“, a osvrnuo se i na problem oko putnih troškova prosvetnim radnicima.

Obzirom da su pitanja bila upućena predesdniku opštine Vladimiru Veličkoviću koji je prisustvovao sednici, on je istakao da će u vrtiću biti sve spremno do početka grejne sezone, a kada je u pitanju nadoknada putnih troškova, Veličković je rekao da se takav model primenjuje i zdravstvenim ustanovama, policiji sudu i da je to precizirano u zakonu o radu član 118 koji direktori treba da obrazlože svojim zaposlenima.

Odbornici su usvojili i rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu i dopunu programa poslovanja za 2023. godinu JKP „Badnjevo“ Negotin sa finansijskim planom, kao i rešenje o davanju saglasnosti na drugu izmenu i dopunu programa JKP“Badnjevo“ Negotin korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija za 2023. godinu opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts