недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 18. sednica SO Negotin

Održana 18. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 18. sednica SO Negotin na čijem se dnevnom redu našlo 13 tačaka. Među najznačajnim odlukama koje su odbornici usvojili nalazi se  rešenje o usvajanju izveštaja o izvršenju budžeta opštine Negotin za period januar-jun 2023. godine.

„Članom 76 zakona o budžetskom sistemu i članom 20 odluke o budžetu za 2023. godinu mi smo dužni da dva puta godišnje dostavimo skupštini izveštaj o izvršenju budžeta. U izveštaju je navedeno ko su direktni, a ko indirektni korisnici budžeta, izveštaj se satoji od prihodne strane i primanja, rashod i izdavanja, donacije tekućih transvera, u izveštaju je takođe navedeno koliko iznose tekuće rezerve, a koliko stalne rezerve“, istakao je obrazlažući pomenuti izveštaj Goran Ristić šef odeljenja LPA u Negotinu.

Prema Ristićevim rečima rashodi su u periodu  januar-jun 2023. godine ostvareni 35,92% od plana.

Skupština je na 18. sednici donela rešenje o utvrđivanju prestanka funkcije pravobranioca opštine Negotin zbog isteka mandata, a nakon toga je usvojila i rešenja o postavljenju pravobranioca Živojina Markovića, diplomiranog pravnika koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom petogodišnjem periodu. Odbornici su usvojili i  rešenja o prestanku dužnosti dosadašnjeg direktora Muzeja Кrajine Ivice Trajkovića, kao i rešenje o imenovanju Vesne Stanković, profesora srpskog jezika i književnosti na mesto direktora ove institucije kulture.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts