недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
U BEOGRADU PREDSTAVLJENA TURISTIČКA PONUDA OPŠTINE NEGOTIN

U BEOGRADU PREDSTAVLJENA TURISTIČКA PONUDA OPŠTINE NEGOTIN

Na prezentaciji turističkih potencijala opštine Negotin pod nazivom Negotin- Tamo gde Dunav spaja istoriju, vino. Muziku i prirodu koja je održana u prostorijama Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA u Beogradu predstavljeno je bogato kulturno i istorijsko nasleđe,prirodne lepote, manifestacioni, verski, seoski turizam uz vinsku i gastronomsku degustaciju.
Na prezentaciji koju je u okviru multiprojekta Opštine Negotin koju je podržao projekat EU za kulturno nasleđe i turizam koji finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, pripremila Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS, učestvovali su Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Vesna Zlatić, pomoćnik direktora Turističke organiѕacije Srbije, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija i Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

„Opština Negotin je po površini na kojoj se prostire peta u Srbiji, i ističe se zanimljivim položajem na tromeđi naše zemlje, Rumunije i Bugarske. Poslednjih godina naša zemlja vredno radi na unapređenju turizma, imajući u vidu prednosti koje ova razvojna grana pruža, i naše opredeljenje je učiniti negotinske turističke lokalitete atraktivnijim i vidljivijim. Ovo je prilika da vas bliže upoznamo sa turističkom ponudom naše opštine.Naša država je prethodnih godina obnovila nekoliko putnih deonica koje su važne kako građanima naše opštine tako i turistima koji žele da posete Negotin i okolinu. Naš kraj sa najvećim brojem sunčanih dana u zemlji i najnižom tačkom u Srbiji, u kome su se začuli prvi zvuci klavira, bogat kulturnim nasleđem, arheološkim lokalitetima, prirodnim lepotama i znamenitim pojedincima koji su svojim delima zadužili celu zemlju. Pomenuću čuvenog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, naučnika Đorđa Stanojevića, akademika i generala Jovana Miškovića, junaka Veljka Petrovića, fotografa i snimatelja Dragišu Stojadinovića, i zlatnog golmana Predraga Rajkovića. Prednosti specifične klime, sunca koji najviše sija upravo kod nas i peskovitog zemljišta, našim vinarima pomažu da naprave najkvalitetnije vino u Srbiji.“, istakao je između ostalog predsednik Veličković.

Izvor: https://www.negotin.rs/vest-u-beogradu-predstavljena-turisticka-ponuda-nase-opstine-5971.htm

Related posts