субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
<strong>Turistička ponuda Negotina predstavljena u Beogradu</strong>

Turistička ponuda Negotina predstavljena u Beogradu

Opština Negotin, u saradnji sa RARIS-om (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije), Turističkom organizacijom opštine Negotin, Muzejom Krajine i YUTA – Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija, danas je u Beogradu prezentovala turističku ponudu opštine Negotin.

Na prezentaciji je detaljno predstavljeno bogato istorijsko i kulturno nasleđe, arheološki nalazi iz neolita, rimska carska palata, Dunav, srednjovekovni manastiri, netaknuta priroda, tradicionalna gastronomija, sjajna vina, brojne manifestacije i sve ono što Negotin čini jednom od veoma atraktivnih turističkih destinacija u Srbiji.

Izuzetno posećena prezentacija je okupila preko 50 učesnika, predstavnika turističkih agencija i turističke privrede, profesionalce iz oblasti turizma, civilno društvo, medije i druge zainteresovane za turizam, kulturno i prirodno nasleđe.

Ovaj događaj je ujedno bio i prilika, ne samo da se predstavi turistička ponuda opštine Negotin, već i da se razgovara o saradnji, da se čuju interesovanja učesnika i razumeju potrebe turista i turističkih radnika.

Na prezentaciji su govorili:

  • Predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković
  • Pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije – TOS, Vesna Zlatić
  • Direktor Turističkr organizacije opštine Negotin, Dušan Petrović
  • Direktor YUTA – Nacionalna asocijacija turističkih agencija, Aleksandar Seničić
  • RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, Zoran Milovanović, Anita Lazarević

Po završetku prezentacije je organizovana i degustacija čuvenih Negotinske krajine.

Prezentacija je organizovana u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts