понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština grada Zaječara usvojila drugi rebalans budžeta za 2023. godinu

Skupština grada Zaječara usvojila drugi rebalans budžeta za 2023. godinu

U Zaječaru je održana 16. sednica Skupštine grada Zaječara sa predloženim dnevnim redom od 16 tačaka. Među najznačajnim Odlukama koje su donete na ovom zasedanju našao se drugi rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, koji je usvojen većinom glasova.

16. skupštinsko zasedanje obeležilala je ozbiljna diskusija o drugom rebalansu gradskog budžeta za ovu godinu, nakon obrazloženja koje je odbornicima dala Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara odbornici iz opozicije pokrenuli su opširnu raspravu o trošenju sredstava iz gradskog budžeta. „Razlog za drugi rebalans budžeta grada Zaječara za ovu godinu je obaveza usklađivanja plata zaposlenih, a odnosi se na povećanje od 12,5%“, istakla je Đuričić.

„Mi možemo budžet da smanjujemo ili da ga uvećavamo ali pravo oličenje budžeta se vidi kada izađemo iz ove gradske Skupštine“, istakao je odbornik DS-a Miroslav Marinković, dok Uglješa Đuričković kaže da je budžet nerealan i da on za takav budžet ne može da glasa.

„Budžet se koristi da mi iskažemo neke lepe želje, ali malo toga realizujemo kroz taj budžet“, rekao je Miloš Stojadinović odbornik sa liste „Možemo bolje“.

Odbornici su većinom glasova usvojili i Plan razvoja grada Zaječara za period od 2023. do 2029. godine, kao i godišnje izveštaje o poslovanju za prošlu godinu ustanova i organizacija čiji je osnivač grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts