субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Obilne padavine napravile štetu u selima na teritoriji grada Bora

Obilne padavine napravile štetu u selima na teritoriji grada Bora

Obilne padavine koje su zadesile istočnu Srbiju u noći između četvrtka i petka dovele su do izlivanja reka i potoka, u pojedinim selima na teritoriji grada Bora pričinjena je ozbiljna materijalna šteta. Prema rečima zamenika gradonačelnika grada Bora Milivoja Janoševića najveću štetue, prema trenutnim informacijama pretrpelo je selo Donja Bela Reka gde je voda ušla u stambene i ekomoske objekte, oštetila lokalne puteve i ulice. „Situacija je kritična, naši ljudi su od jutros na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom za rašćišćavanje poplavljenog prostora, a mehanizaciju nam je na raspolaganje stavila i kineska kompanija Ziđin“, ističe Janošević. Situacija je kritična i u Oštrelju i Slatini, prema rečima Nebojše Buzeja poverenika civilne zaštite u Slatini, u tom selu je poplavljeno nekoliko domaćistava, dvorišta, ekonomskih objekata i bašta.

„U kući Miroslava Stanojevića u Slatini voda je prodrla u većinu prostorija na prizemlju, bašte i dvorišta su potopljeni, a do ovakve situacije je naverovatnije dovelo to što su jaruge i odvodni kanali zatrpani, i oni nisu mogli da prihvate ogromnu količinu vode koja je tokom noći pala na ovom području“, istakao je telefonskoj izjavi Buzej.

Kako smo saznali trenutno se razmatra uvođenje vanredne situacije na teritoriji koju pokriva grad Bor, a do kraja dana se očekuje i održavanje sednice za vanredne situacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts