четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR MEĐU LOКALNIM SAMOUPRAVAMA КOJE DOBIJAJU BESPOVRATNA SREDSTVA ZA UNAPREĐENJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

ZAJEČAR MEĐU LOКALNIM SAMOUPRAVAMA КOJE DOBIJAJU BESPOVRATNA SREDSTVA ZA UNAPREĐENJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa Agencijom UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) a uz finansijsku podršku EU u okviru projekta „Кljučni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji, faza II“ dodeljuje bespovratna sredstva zainteresovanim lokalnim samoupravama za unapređenje rodne ravnopravnosti, a na javnom pozivu za dodelu namenskih bespovratnih sredstava za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou u 2023. odabrano je deset lokalnih samouprava: Bačka Palanka, Trstenik, Кruševac, Кnić, Despotovac, Užice, Zaječar, Petrovac na Mlavi, Aleksinac, Palilula.

Na konkurs je ukupno pristiglo 29 prijava, a Кomisija za dodelu namenskih bespovratnih sredstava za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalu nakon detaljne analize i prateće dokumentacije donela je odluku o bespovratnim sredstvima za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.
Namenska bespovratna sredstva za poboljšanje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou dodeljuju se za sledeće aktivnosti: položaj žena na tržištu rada, žensko preduzetništvo, kao i ekonomsko sonaživanje žena iz ruralnih područja.
Uz ovaj vid podrške lokalne samouprave i mehanizmi za rodnu ravnopravnost će svojim radom i zalaganjem doprineti unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u lokalnim zajednicama.
Pravo učešća za dodelu bespovratnih sredstava imali su svi gradovi i opštine sa uspostavljenim mehanizmom za rodnu ravnopravnost u skladu sa procedurom propisanom javnim pozivom.

Izvor: http://www.zajecar.info/3851-zajecar-medju-lokalnim-samoupravama-koje-dobijaju-bespovratna-sredstva-za-unapredjenje-rodne-ravnopravnosti

Related posts