петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Raspisivanje konkursa za načelnika Gradske uprave u Boru

Raspisivanje konkursa za načelnika Gradske uprave u Boru

Na održanoj sednici Gradskog veća, većnici su većinom glasova podržali dnevni red. Najvažnija tačka je svakako raspisivanje konkursa za budućeg načelnika Gradske uprave. Кako dosadašnjoj načelnici ističe mandat, zakon obavezuje lokalnu samoupravu da raspiše konkurs za novog načelnika Gradske kuće. Кonkurs će biti objavljen u svim javnim glasilima.

Takođe, pokrenuta je javna rasprava o kvalitetu vazduha, u koju je jako važno da se uključe svi građani Bora. Javna rasprava će trajati od 24. maja do 20. juna.

„Ova tema je jako bitna za sve nas. Danas, kvalitet vazduha na teritoriji grada Bora je mnogo bolji nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Poslednjih nekoliko meseci, rezultati mernih stanica pokazuju da nema prekoračenja nedozvoljenih supstanci. I baš upravo zbog toga kroz javnu raspravu, treba da definišemo i redefinišemo za neka buduća vremena, uslove pod kojima će se vršiti merenja i kompletna kontrola vazduha“, ističe Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Pozivaju se sva udruženja građana i svi oni koji imaju interes da se bave ovom temom, da se uključe u javnu raspravu.

Gradonačelnik Bora osvrnuo se i na današnji događaj o postavljanju bombe u školama i tom prilikom je istakao da su pripadnici Policijske uprave u Boru izvršili pregled svih škola i da su dojave o podnetnutim bombama lažne.

„Molim roditelje za razumevanje i strpljenje a onda molim i one koji se bave ovakvim stvarima da ne koriste decu za stvaranje tenzije i izazivanje straha i panike kod svakog od nas. Ovo nije potrebno nikome od nas, potrebno nam je jedinstvo, razumevanje i poštovanje“, dodaje Milikić

Izvor: bor.rs

Related posts