четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Građani imaju rok do 8. juna da predaju neregistrovano oružje

Građani imaju rok do 8. juna da predaju neregistrovano oružje

Od ponedeljka 8.  maja pa sve do 8. juna, građani koji poseduju neregistrovano oružje mogu predati to oružje u bilo kojoj policijskoj stanici, za šta neće odgovarati krivično, niti snositi bilo kakve posledice.

Nakon nemilih događaja u Srbiji u kojima je u samo dva dana ubijeno 17 ljudi, uglavnom dece i mladih, ministar unutrašnjih poslova Srbije doneo je odluku o predaji nelegalnog oružja. Svako ko ga poseduje moći će do 8. juna da preda neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija. Pomenutu odluku je detaljnije objasnio načelnik PU Zaječar Igor Jevtić.

Jevtić je napomenuo da je važno i to što je u pomenutom periodu moguća predaja oružja koje je zatečeno kod građana, a čiji su vlasnici preminuli.

Na pitanje kakav je odziv građana, Jevtić kaže da je dobar i dodaje da su se građani sami odazvali, nije bilo poziva da policijski službenici odlaze na mesto prebivališta građana ili na neke druge lokacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts