петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Negotinskim stočarima isporučen merkantilni kukuruz

Negotinskim stočarima isporučen merkantilni kukuruz

Na osnovu odluke Vlade republike Srbije, stočari sa teritorije opštine Negotin dobili su bespovratnu pomoć u vidu merkantilnog kukuruza. 82.800 kg kukuruza biće podeljeno poljoprivrednicima koji uzgajaju mlečne krave i koji su ostvarili premiju za mleko. Pravo na ovaj vid subvencija u Negotinu ima 44 poljoprivrednih gazdinstava sa ukupno 345 krava. Podeli kukuruza danas je prisustvovao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, on je naglasio da je opština izašla u susret poljoprivrednicima kada je u pitanju transport kukuruza i sva druga podrška koje je bila neophodna.

Poljoprivrednicima sleduje 240 kilograma kukuruza po jednom grlu, a veliku ulogu u kompletnom procesu, od prijema prijava do konačne rapodele imala je PSSS Negotin.

 Na teritori Borskog okruga 84 vlasnika poljoprivrednih domaćinstava ostvarilo je pravo na ovu vrstu pomoći, od toga 39 u Boru, 1 u Majdanpeku i 44 u Negotinu. Ukupna količina koja je raspodeljena poljoprivrednicima iznosi 156 800kg kukuruza.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts