петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
ZA LOKALNI PLAN ZAPOŠLjAVANjA U KLADOVU OSAM MILIONA DINARA

ZA LOKALNI PLAN ZAPOŠLjAVANjA U KLADOVU OSAM MILIONA DINARA

Iz budžeta opštine Kladovo, izmenom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja od 2021. do 2023. godine, za tri programa mera zapošljavanja planirano je da se izdvoji osam miliona dinara. Mere zapošljavanja odnose se na javne radove, stručnu praksu i subvencije poslodavcima za upošljavanje teže zapošljivih lica, rekao je Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine, na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Kladovo.

Novčana sredstva za realizaciju mere javni radovi, umesto dosadašnjih tri i po, povećana su na 5,35 miliona dinara. Za program stručne prakse odvajaće se milion i po dinara iz lokalnog budžeta, a za subvencije poslodavcima za upošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih predviđeno je 1,15 miliona dinara. Očekuju se dodatna sredstva u iznosu od 1,1 milion dinara, od Nacionalne službe za zapošljavanje, za realizaciju mere teže zapošljivih lica.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts