уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Otvoren konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije

Otvoren konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije raspisali su Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu podoficira i civilnih lica. Prema rečima pukovnika Todorov Saše komandanta Timočke brigade, ovo je prilika za sve mladiće i devojke koji su zaintersovani za
rad u vojsci da se prijave na otvorene konkurse za slobodna radna mesta u svojstvu oficira , podoficira, civilnog lica ili profesionalnog vojnika.

Izborni postupak sprovodi komisija koja je formirana na nivou VP 6002 Zaječar. Postupak izbora kandidata sprovodi se po principu eliminacije, tako da neispunjavanje kriterijuma na prethodnoj proveri-proceni isključuje upućivanje na dalje provere-procene.

Pukovnik Todorov je ovom prilikon naglasio da pored novog naoružanja, borbenih vozila i opreme kojom se jedinice opremaju najbitniji resurs jedne vojske jesu ljudi, koji rade izuzetno težak, odgovoran i častan posao i
i naglasio je  da je u prethodnim godinama značajno poboljšan status i
standard pripadnika Vojske, pre svega kroz osetnije povećanje plata. Pored povećanja plata pripadnicima vojske je omogućeno da reše stambeno pitanje po znatno povoljnijim uslovima od tržišnih i mnogi od njih su  zahvaljujući programu državne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti obezbedili sebi i svojim porodicama „Krov nad glavom“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts