субота, 27 јула, 2024

20 godina sa vama
Ministar Momirović posetio grad Zaječar

Ministar Momirović posetio grad Zaječar

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, posetio je grad Zaječar. On je ovom prilikom obišao prostor („staro grafičko“), gde će biti izgrađen logistički centar „Tekijanka“ u Zaječaru.“Obilazimo radove na terenu, ovo je izuzetan projekat, distributivni centar kompanije „Tekijanka“, ovo je jako važno za Zaječar, jako je važno za poljoprivrednike i privrednike u celom kraju“, istakao je ministar Momirović.

“ Želim da se zahvalim gospodinu Momiroviću na poseti, ovo je druga poseta u dve godine, ministar Momirović sada vodi ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i mislim da imamo o mnogo čemu da pričamo u ovom resoru, posebno ovde u Timočkoj krajini“, rekao je gradonačenik Zaječara Boško Ničić. On je izrazio zadovoljsto što će distributivni centar ove porodične firme biti baš u Zaječaru, jer kako kaže, Zaječar je centar Timočke krajine.

„Kompanija Tekijanka postoji 33 godine, sada smo ušli u trideset i četvrtu i do sada nas ni jedan ministar nije posetio“, kaže Živojin Bolbotinović osnivač i direktor kompanije „Tekijanka“. On je ovom prilikom zahvalio ministru Momiroviću na podršci, naglasivši da je veli stvar što je ministar prepoznao važnost privrednika i izvan Beograda.

Ukupan asortiman distributivnog centra činiće oko 11.000 artikala od kojih će 4.000 najtraženijih biti konstantno na zalihama čime će, praktično, biti centralizovno snabdevanje gotovo svih artikala iz njihove ponude. Ovaj broj proizvoda u potpunosti podržava politiku širine i dubine ponude kojom Tekijanka želi da napravi konkurentsku prednost, sa posebnim akcentom na proizvode lokalnih proizvođača.
Svakodnevno kroz distributivni centar prolaziće oko 500 paleta, odnosno oko 200 tona robe široke potrošnje. Distribuciju do prodajnih objekata vršiće se vozilima iz Tekijankinog  voznog parka koji čini 15-ak vozila ne prekidajući hladni lanac koji će biti uspostavljen sa hladnjačama u okviru centra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts