четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
U ZAJEČARU SASTANAК SA POLJOPRIVREDNICIMA: Za stotinu proizvođača mleka 253 tone kukuruza

U ZAJEČARU SASTANAК SA POLJOPRIVREDNICIMA: Za stotinu proizvođača mleka 253 tone kukuruza

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara zamenik gradonačelnika Vladimir Videnović, gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković i direktorka PSSS „Agroznanje“ iz Zaječara Slavica Dželatović održali su sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima iz zaječarskih sela u vezi sa podelom merkantilnog kukuruza, po uredbi Vlade Republike Srbije.

Najpre se poljoprivrednicima obratio zamenik gradonačelnika dr Vladimir Videnović, koji je ovom prilikom istakao da je ova pomoć od izuzetnog značaja za naše proizvođače.

-Izvlačenje i transport merkantilnog kukuruza je veliki posao. Gradonačelnik Zaječara je svestan mogućih problema i troškova koje bi mogli imati naši proizvođači, pa je tako odlučio da sav organizacioni i finansijski trošak izvlačenja, pakovanja i transporta kukuruza do mesta preuzimanja, bude na teret budžeta grada, rekao je Videnović.

Vesna Stanković, član Gradskog veća podsetila je proizvođače o značaju implementacije e-agrara.

-Period koji nam predstoji neće biti lak ni za proizvođače ni za ljude iz stručne službe, a ni za lokalnu samoupravu. Bitno je da ćemo svi biti tu kao vaša podrška i pomoć kroz ceo taj proces, pa smo tako sa PSSS „Agroznanje“ dogovorili da će svake srede do kraja februara biti organizovana dežurstva u maloj sali Gradske uprave Zaječar. Stručni ljudi iz službe olakšaće vam uzimanje parametara i skidanje aplikacija za e-agrar, naglasila je Stanković.

Skupu se obratila i direktorka PSSS „Agroznanje“ Slavica Dželatović.

-Na teritoriji grada Zaječara za 100 poljoprivrednih proizvođača odobreno je 253.440,00 kg merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi i to 240 kg po muznom grlu, koje je ostvarilo premiju u 2021. godini. Stručna savetodavna služba „Agroznanje“ iz Zaječara zadužena je celokupnom količinom, i danas smo se okupili da bi proizvođačima podelili potvrde o dodeljenim količinama i počeli smo sa izradom ovlašćenja za preuzimanje kukuruza kod skladištara, navela je Slavica Dželatović direktorka Agroznanja.

Foto: zajecar.info

Izvor: http://www.zajecar.info/3802-u-zajecaru-sastanak-sa-poljoprivrednicima-za-stotinu-proizvodjaca-mleka-253-tone-kukuruza

Related posts