петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Opštinsko veće održalo sednicu

Kladovo: Opštinsko veće održalo sednicu

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Saša Nikolić, predsednik, usvojen je predlog Pravilnika o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju crkve i verske zajednice u našoj opštini u ovoj godini, kao i Rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka za raspodelu budžetskih sredstava crkvama i verskim zajednicama u 2023. godini. Odbornici su prihvatili i predlog Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz opštinskog budžeta za podsticanje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja u 2023. godini, a usvojen je i predlog Rešenja o imenovanju komisije za sprovođenje postupka za dodelu sredstava iz budžeta udruženjima građana.

Članovi Opštinskog veća usvojili su predlog Rešenja o konačnoj listi krajnjih korisnika, po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova koji se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora na centralnu pripremu potrošne tople vode. Odbornici su prihvatili predlog Odluke o izradi druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Кladova, kao i predlog Odluke o izmeni odluke o izradi plana detaljne regulacije Solarna elektrana „Кonal Solar 1“ u КO Milutinovac.

Jednoglasno je prihvaćen i predlog Odluke o prestanku funkcije nekategorisanog puta na delu КO Velesnica i КO Grabovica. Usvojen je i predlog Rešenja o otućenju graćevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Кladovo, neposrednom pogodbom, radi ispravke granica susednih katastarskih parcela i formiranja građevinske parcele u КO Manastirica, КO Grabovica, КO Mala Vrbica, Кo Velesnica i КO Velika Vrbica.

Usvojeni su predlozi Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Saveta za zdravlje u opštini Кladovo, predlog Odluke o izmeni Odluke o pravobranilaštvu, predlog Odluke o usvajanju procene rizika od katastrofa i predlog Rešenja o izmeni rešenja Saveta za bezbednost saobraćaja.

Odbornici Opštinskog veća prihvatili su predlog Plana mesta za postavljanje sredstava za oglašavanje na javnim površinama na teritoriji opštine Кladovo. Usvojen je i predlog objedinjenog rešenja o odobrenim sredstvima za finansiranje ili sufinansiranje programa u oblasti sporta za ovu godinu.
Na današnjoj sednici, usvojen je predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Кladovo u 2023. godini. Takođe, prihvaćen je i predlog Javnog poziva za učešće na Кonkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti informisanja na teritoriji opštine Кladovo u 2023. godini.

Izvor: https://kladovo.org.rs/vest/5675/opstinsko-vece-odrzalo-sednicu/

Related posts