четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
PSSS Negotin pomaže poljoprivrednicima prilikom prijave na eUparvu

PSSS Negotin pomaže poljoprivrednicima prilikom prijave na eUparvu

Platforma e-Agrar, koja će u funkciji biti od februara olakšaće poljoprivrednicima registraciju gazdinstava i podnošenje zahteva za subvencije. S tim u vezi je resorno ministarstvo pokrenulo veliku akciju, sektor za ruralni razvoj i poljoprivredne savetodane službe su nosioci te akcije. Kako je istakao Vladica Gavrilović dir. PSSS Negotin, prema istraživanju NALED-a ova platforma će skratiti proceduru poljoprivrednicima i smanjiti broj dokumenata koje su do sada morali da pribavljaju.

Registracija poljoprivrednika na eUpravu je neophodna ukoliko žele da ostvare pravo na podsticaje, podsećaju iz PSSS Negotin i naglašavaju da će u narednih desetak dana njihovi stručnjaci biti na raspolaganju nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Borskog okruga, kako bi im pružili neophodnu pomoć prilikom prijave.

Gavrilović kaže da će građani moći ovg vikenda da im se obrate za pomoć u prostorijama službe, a usluge koje služba pruža su besplatne. On naglašava da će za razliku od pošte, policije i lokalnih samouprava koje izdaju samo parametre za dalji postupak, stručnjaci pomenute službe aktivirati građanima aplikacije na njihovim pametnim telefonima i elektronski potpis.

Related posts