недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Pokloni za prvorođenu bebu u 2023. godini u Negotinu

Pokloni za prvorođenu bebu u 2023. godini u Negotinu

Anastasija Batoćanin je prva rođena beba u Negotinu u 2023. godini, devojčica je rođena 1. januara u popodnevnim satima, a na svet ju je donela majka Ivana Mitrojević iz Malajnice. Poštujući dugodišnju tradiciju darivanja prvorođene bebe u Novoj godini,predesnik opštine Negotin Vladimir Veličković sa svojim sardnicima prvog radnog dana u 2023. god. obišao je negotinsko porodilište, i uručio poklon u vrednosti jedne prosečne neto zarade u Srbiji koja iznosi 75.353din prvorođenoj devojčici.

Primarijus dr Miroslav Ivić, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva ZC Negotin podsetio je da je prošle godine prvorođeni stanovnik u Novoj godini u Negotinu bio dečak, a da je prošle godine bilo manje rođene dece u odnosu na prethodnu godinu. “ Imamo pet porođaja manje u odnosu na prethodnu godinu, verovatno zato što imamo i neke porođaje koji su se desili van teritorije Negotina“, kaže dr Ivić. On je dodao da je mala Anastasija majkino drugo dete, a da je porođaj protekao bez komplikacija.

Lokalna samouprava ove godine izdvaja više sredstava za materinska davanja i za davanja porodicama sa decom, a kako je istakao predsednik Veličković to i jeste cilj tima koji je na čelu opštine, da obezbedi bolju budućnost za mlade naraštaje i da pruži podršku mladim roditeljima.

Related posts