среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Novica Janošević ponovo izabran za predsednika NSVNM

Novica Janošević ponovo izabran za predsednika NSVNM

Nakon uspešno sprovedenih izbora za članove 23 nacionalna saveta nacionalnih manjina, u proteklih nekoliko dana održavaju se konsituitivne sednice svih nacionalnih saveta, čime će biti okončan izborni proces za zakonom predviđena predstavnička tela nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Izbori za nacionalne savete održani su 13. novembar 2022. godine,  na ovim izborima 19 nacionalnih manjina, među kojima je i Vlaška, biralo je članove nacionalnih saveta na neposrednim izborima, dok su četiri nacionalne manjine birale  nacionalne savete putem elektorske skupštine. Konstitutivna i prva radna sednica saveta Vlaške nacionalne manjine  održane su u Negotinu u četvrtak 15. decembra, za predsednika je na mandat od četiri godine  izabran Novica Janošević, koji je na tu funkciju obavljao i prethodnom mandatu.

U skladu sa navedenim, nakon konstituisanja i sprovođenja svih zakonom propisanih procedura, u Registar nacionalnih saveta koji vodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog izvršiće se upis promene podataka koji se u ovom registru vode.

Related posts