среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Vrata ZOO vrta u Boru otvorena svakog dana za posetioce

Vrata ZOO vrta u Boru otvorena svakog dana za posetioce

ZOO vrt u Boru od novembra radi sat vremena kraće od 10 do 17h, kako kažu u tom JP vrata vrta su otvorena svakog dana za posetioce, gde mogu da uživaju u prelepom ambijentu posmatrajući različite vrste životinja.

Krajem novembra 2011. u Boru je otvoren ZOO vrt, jedan od najlepših u Srbiji. Na površini od oko 2 ha, ovaj prostor predstavlja pravu oazu mira u frekfentnoj sredini kao što je Bor. Borski zoo vrt prema rečima nadležnih može da se pohvali velikim brojem poseta, kako pojedinačnih tako i organizovanih.

Kako ističu u ovom JP vrata vrta su otvorena kako za pojedinačne, tako i za organizovane posete. Radno vreme zoo vrta menja se u zavisnosti od perioda u godini, tako da je vrt otvoren za posete od novembra svakog dana od 10 do 17h.

“ Iako nas ima malo, trudimo se da održimo neki nivo“, ističe Slađa Savić PR u borskom zoo vrtu, ona kaže da su radovi na proširenju postojećih kapaciteta u toku, proširuju se dva kaveza za smeštaj rakuna i za ptice ibise. Kako Savić ističe zahvaljujući izvojenim sredstvima iz gradskog budžeta ove dve životinjske vrste imaće još veći i lepši prostor.

Related posts