петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Održana 13. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 13. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana 13. sednica Skupštine grada Zaječara na kojoj je pored ostalog usvojen budžet za narednu godinu, koji je projektovan na 1.992.857.000. Pored ove najvažnije odluke za funkcionisanje lokalne saamouprave, na dnevnom redu je bilo još 29 tačaka.

U ime predlagača predlog odluke o budžetu Skupštini je obrazložila Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara, koja je istakla da je budžet projektovan prema preporukama ministarstva finansija i uvećan je za 8,1 % u odnosu na ostvarene prihode za šest meseci.

„Pred nama je usvajanje jednog od najznačajnih akata koje Skupština donosi tokom godine, to je budžet grada, akt od koga nam u natrednoj godini zavisi i život i poslovanje“, rekao je za skupštinskom govornicom gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je naglasio da je projekcija budžeta za narednu godinu realna i da postoji mogućnost da će već u aprilu biti usvojen prvi rebalans. Ničić je takođe rekao da nisu zaustavljene investicije i da predstoji ozbiljan posao u narednoj godini.

Odluka o budžetu za narednu godinu izazvala je opširnu raspravu, odbornik dr Nenad Ristović je pored ostalog izneo primedbu na deo koji se tiče kapitalnih projekata, ističući da ti projekti nisu jasno navedeni.

Odbornici Skupštine grada Zaječara razmatrali su na 13. sednici 29 predlga odluka i rešenja, među kojima je predlog odluke o budžetu za 2023. godinu bilo i nekoliko izveštaja o poslovanju JP i ustanova, kao i rešenja o podizanju cena toplotne energije i usluga odvoženja smeća.

Related posts