четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je održana 12. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 12. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana 12. sednica SO Negotin, na dnevnom redu ove sednice našle su se 4 tačke. Odbornici su se pozitivno izjasnili o  izveštaju o radu predškolske ustanove „Pčelica“ Negotin za radnu 2021/2022. godinu, kao i o  godišnjem planu rada predškolske ustanove „Pčelica“ Negotin za radnu 2022/2023. godinu.

Predsednik SO Negotin mr Milan Uruković osvrnuo se u svojoj izjavi za medije o toku pomenute sednice, istakavši da je skupština morala da razmatra izveštaje predškolske ustanove „Pčelica“ Negotin zato što zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja propisuje da predškolske ustanove do 15. septembra moraju da donese plan i program rada za nastupajuću godinu.

Uruković je objasnio i zašto na ovoj sednici nije potvrđen mandat novom odborniku već je samo konstatovan prestanak mandata odborniku SO Negotin. „Zakon o lokalnim izborima nalaže da nakon smrti odbornika, na prvoj narednoj sednici treba da se donese odluka o prestanku mandata, a potom u roku od dva dana izborna komisija je dužna da mandat dodeli prvom odborniku kome nije dodeljen mandat sa izborne liste“, kaže Uruković. ON je naglasio da će taj mandat biti dodeljen Sanji Đorđević iz redova socijalista.

Odbornici su usvojili i rešenje o ispravci greške u drugoj izmeni i dopuni plana detaljne regulacije za kompleks hemijske
industrije u Prahovu. Dvanaesta sednica Skupštine opštine Negotin održana je u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts