четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U 2022. god. u muzeju „Krajine“ u Negotinu, realizovano je nekoliko projekata

U 2022. god. u muzeju „Krajine“ u Negotinu, realizovano je nekoliko projekata

U toku ove godine u muzej „Krajine“ u Negotinu, realizovano je nekoliko projekata, uređeni su krov na arheološkom depou i fasada na upravnoj zgradi muzeja „Krajine“ i muzeja „Hajduk Veljka“. Izrađen je projekat za izvođenje stabilnog sistema za dojavu požara u svim objektima. Kako ističe direktor te ustanove kulture Ivica Trajković, objekti koji su u sastavu muzeja „Krajine“ potiču iz 19. veka te  je neophodna konstantna briga o njima.

„U proteklih pet godina mislim da smo dosta toga uradili kada su u pitanju naše ustanove kulture u gradu“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, napominjući da je muzej „Krajine“ ustanova u kojoj je u pomenutom periodu možda i najviše projekata realizovano.

 Veličković je ovom prilikom rekao da se lokalna samouprava odgovorno ponaša prema svim svojim objektima i lokalitetima, jer su oni značajan faktor u razvoju turizma ovog kraja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts