четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Dodeljena priznanja i nagrade pobednicima 3. literarnog- likovnog konkursa Matice Vlaha

Dodeljena priznanja i nagrade pobednicima 3. literarnog- likovnog konkursa Matice Vlaha

Minulog vikenda su na Rtnju dodeljena priznanja i nagrade pobednicima 3. literarnog- likovnog konkursa Matice Vlaha pod nazivom „Fintinjilji anuoaštrje“. Konkurs je bio namenjen učenicima koji izučavaju predmet vlaški govor sa elementima nacionalne kulture.

Sa ciljem da se osnaži ekološka svest kod dece i odraslih, ovogodišnja tema je bila zaštita izvora i reka. Prijavila su se deca iz skoro svih škola u kojima se izučava vlaški govor sa elementima nacionalne kulture.

Stručni žiri u sastavu msr Milena Minić master etnologije i antropologije, Braniša Đorđević nastavnik likovne kulture i Slađana Lautarević profesor razredne nastave izabrao je najbolje radove. U kategoriji likovnog rada nagrađen je Nikola Mijajlović učenik OŠ Jovan Šerbanović iz Krepoljena, dok su u kategoriji literarnog rada proglašena dva dobitnika priznanja, Janko Todorović iz OŠ Petar Radovanović Zlot izdvojeno odeljenje Kobila nagrađen je za pesmu, a Edvard Gudojević iz OŠ Stevan Mokranjac u Kobišnici za esej.

Ovom prilikom su dodeljene i zahvalnice nastavnicima vlaškog govora sa elementima nacionalne kulture za razvoj ovog predmeta, dok su povelje za afirmaciju etničkog identiteta, jezika i kulture Vlaha uručene mr Danijeli Pejčić, Niculović Ljubiši i Đorđević Braniši.

Related posts