петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je održan Sajam suvenira i starih zanata

U Negotinu je održan Sajam suvenira i starih zanata

U Negotinu je 19. i 20. jula održan Sajam suvenira i starih zanata koji je ove godine u organizaciji Turističke organizacije okupio brojne izlagače iz cele Srbije. Ova dvodnevna prodajno izložbena manifestacija promoviše stare običaje i zanate, a organizovana je u okviru programa „Negotinskog leta“.

Na sajmu su uglavnom izlagali pčelari, zanatlije, biljari i proizvođači raznih domaćih đakonija. Kažu da je manifestacija bila manje posećena u odnosu na prošlogodišnju ali da je ipak postigla željeni cilj, a to je da se ljudu druže pre svega i razmene iskustva.

Kultura uvek pronalazi svoje mesto u priredbama i događajima koji su namenjeni širokim narodnim masama, s tim se slaže i slikar Dragan Rajački koji je posetiocima demonstrirao nekoliko zanimljivih poteza slikarskom četkicom.

Sajam suvenira i starih zanata je manifestacija u okviru „Negotinskog leta“ koja se i ove godine odvijala pod pokroviteljstvom opštine Negotin. Kako organizatori ističu u ovom periodu mnogo je našilh ljudi došlo  iz inostranstva, pa je ovo bila jedinstvena prilika da se organizuju brojni sadržaji poput ovog sajma, koji će kvalitetno upotpuniti njihovo vreme.

Related posts